Skip to content

Tips om uw auto goedkoper te laten wrappen

Auto wrappen prijs
 

Als je bent zoals de meeste mensen, is de kans groot dat je auto niet de beste is. Hij kan oud, gedeukt en vuil zijn. En als hij al een tijdje onder een laag stof ligt, moet hij waarschijnlijk grondig worden schoongemaakt voordat iemand hem kan zien. Maar dat betekent niet dat je honderden dollars moet uitgeven aan een dure poetsbeurt om ervoor te zorgen dat hij er weer toonbaar uitziet. Zeker, je moet misschien wat onderdelen vervangen of je motor laten tunen om er weer goed uit te zien en te rijden. Maar met een beetje elleboogvet, wat goedkope materialen, en wat creatief denken, kunt u uw auto laten wrappen tegen een fractie van de kosten van andere DIY professionals die er zijn.

Plan vooruit

Wanneer je een project kiest om je auto te laten wrappen, is het belangrijk om na te denken over de materialen die je nodig hebt, de tijd en moeite die het kost, en waar je ze vandaan haalt. Je wilt geen verf kopen, de auto wrappen en er dan achter komen dat het niet dezelfde kleur blauw is als je gepland had. Het is belangrijk om realistisch te zijn en je budget niet te overschrijden. Vraag daarom ook altijd een prijs voor je auto wrappen van tevoren en maak duidelijke afspraken.

Denk niet alleen aan materiaal, maar ook aan arbeidskosten. Als je van plan bent je auto te laten wrappen door een vriend of familielid, kun je veel geld besparen door hem of haar te vragen het meeste werk te doen in plaats van een professional in te huren. Als je dit eenmaal hebt vastgelegd, kun je gaan nadenken over je stijl. Is de auto een klassieke muscle car of iets moderners?

Vraag online rond

Dit is een van de beste manieren om erachter te komen wat er momenteel wordt gebruikt door andere professionals in je omgeving. Als je stad een Facebook-groep heeft voor car wrap-artiesten, kun je dit gebruiken als een plek om mensen te ontmoeten en een gesprek te beginnen. Zoek uit wat andere mensen gebruiken om hun auto's te wrappen, en je kunt ook om hulp vragen als je niet zeker weet wat je moet doen. Het is altijd beter om iemand te vragen wat de beste manier is om iets te doen, dan het verkeerd te doen en te wensen dat je het gevraagd had.

Als u geen toegang hebt tot Facebook, vraag het dan aan uw plaatselijke autoverzorgingsbedrijf of een plaatselijke autowinkel. Zij vertellen u meestal graag welke materialen gewoonlijk worden gebruikt, en kunnen u misschien zelfs een paar tips geven.

Kies het juiste materiaal voor de klus.

Gemakkelijk te gebruiken materialen zijn vinyl, laminaat en papier. Ze zijn het meest beginnersvriendelijk en ook redelijk betaalbaar. Maar ze zijn ook het minst duurzaam. Als je je auto wilt laten wrappen met deze materialen, kies dan iets met een eenvoudig ontwerp.

Conclusie

Wanneer je autoreparaties plant en wat je met je auto gaat doen, kun je veel geld besparen door je auto te laten wrappen door een vriend of familielid in plaats van een professional in te huren. Als u dit doet, zorg ervoor dat u hen vraagt welke materialen ze gebruiken, en wat voor soort ontwerp ze kiezen om uw auto te wrappen met. Als je deze tips volgt, kun je je auto laten wrappen tegen een fractie van de kosten van andere doe-het-zelf-professionals.